Nieuws

Fiscaal surfen - Week 46

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

BIK

Coalitie: groter deel belastingkorting naar kleinere bedrijven
De vier coalitiepartijen dienen samen een voorstel in om ervoor te zorgen dat een groter deel van een omstreden belastingkorting van 4 miljard bij het midden- en kleinbedrijf terechtkomt. Op die manier hopen zij toch meer partijen warm te maken voor de baangerelateerde investeringskorting (BIK).

Corona

Vragen en antwoorden over de vennootschapsbelasting in coronatijd
De Belastingdienst heeft vragen over de vennootschapsbelasting beantwoord die zijn gesteld tijdens het webinar 'Coronavirus fiscale maatregelen en de gevolgen'.
(Bron: TaxLive)

Het gebruikelijk loon in coronatijd
De Belastingdienst heeft vragen over het gebruikelijk loon beantwoord die zijn gesteld tijdens het webinar 'Coronavirus fiscale maatregelen en de gevolgen'.
(Bron: TaxLive)

Belastingplan

GroenLinks en PvdA stemmen met tegenzin in met Belastingplan
De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met het Belastingplan waarmee het Rijk volgend jaar zo'n 300 miljard euro ophaalt. Oppositiepartijen GroenLinks en PvdA stemden ook voor het plan, ondanks hun afkeer van de voorgestelde miljardenkorting voor het bedrijfsleven.

Vermogensrendementsheffing

'Box 3-amendement een stap in de goede richting'
Ondanks de al jaren voortdurende discussie over de houdbaarheid van het box 3-stelsel, is een concrete hervormingsstap nog altijd niet gezet. Dat dit ook de Tweede Kamer niet onberoerd laat, blijkt maar weer eens uit het recent ingediende amendement op het wetsvoorstel tot aanpassing van box 3.
(Bron: TaxLive)

Btw

21% btw voor het aanbrengen van een groendak, maar 9% btw voor de bijbehorende planten
Het aanbrengen van een groendak wordt belast met 21% btw, maar goedgekeurd is dat de planten die daarbij worden gebruikt, onder het 9%-tarief vallen.
(Bron: Belastingdienst)

Eindejaarstips

2021 in zicht - Actuele fiscale tips voor uzelf en uw organisatie
Nog even en dan is het 2021. Welke acties moet u nog voor het eind van dit jaar nemen of juist uitstellen tot volgend jaar om fiscale faciliteiten te benutten?
(Bron: PwC)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.