Nieuws

Crowdfunding door corona terug op niveau 2018

De Nederlandse markt voor crowdfundingleningen komt dit jaar uit op het niveau van 2018: 270 miljoen euro.

In 2019 steeg de markt voor crowdfunding nog met 21 procent. Die stijging is dit jaar door de coronacrisis volledig teniet gedaan, zo blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Crowdfundmarkt. Tot nu toe is er dit jaar voor 254 miljoen euro gefinancierd via crowdfunding, verdeeld over 2.538 Nederlandse projecten.

Als gevolg van de coronacrisis zal er in 2020 sprake zijn van een daling van 16 procent ten opzichte van vorig jaar. In Nederland zijn 49 crowdfundingplatforms actief die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.