Nieuws

Fiscaal surfen - Week 48

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Corona

Onderdeel BIK-regeling gaat mogelijk pas later in
Een onderdeel van de BIK-regeling zal bij koninklijk besluit in werking treden. De mogelijkheid om als 'fiscale eenheid' gebruik te maken van de BIK, gaat mogelijk pas later in. Dit heeft de ministerraad besloten in afwachting van goedkeuring van de Europese Commissie of dit specifieke onderdeel geoorloofde steun is.
(Bron: Ministerie van Financiën)

Vragen en antwoorden over de fiscale woonplaats in coronatijd
De Belastingdienst heeft vragen over de fiscale woonplaats beantwoord die zijn gesteld tijdens het webinar 'Coronavirus fiscale maatregelen en de gevolgen'.
(Bron: TaxLive)

Loonbelasting en sociale verzekering

'Nieuwsbrief Loonheffingen 2021' gepubliceerd
U kunt de 1e uitgave van de 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2021' downloaden. In de nieuwsbrief vindt u informatie over de nieuwe regels vanaf 1 januari 2021 voor het inhouden en betalen van de loonheffingen.
(Bron: Belastingdienst)

Rekenregels per 1 januari 2021
Per 1 januari zijn er aanpassingen in het bruto wettelijk minimumloon. Ze gelden voor uitkeringsbedragen en grondslagen op het minimumniveau.
(Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

Inkomstenbelasting

Box 3: heden en toekomst
Het heffingsvrij vermogen in box 3 wordt verhoogd naar 50.000 euro in 2021, daarnaast gaat het forfaitair rendement voor sparen omlaag en voor beleggen omhoog.
(Bron: PwC)

Btw

Beoogde activiteit gaat niet door: wat doet u met de btw-aftrek?
Wanneer een beoogde activiteit niet doorgaat, blijft de btw-aftrek over het algemeen in stand. Er kunnen echter gevolgen zijn voor het aftrekrecht wanneer u ingekochte goederen of diensten voor een andere activiteit bestemd. Dat blijkt uit een recente uitspraak van het Hof van Justitie.
(Bron: BDO)

Pensioen

Geen fiscale gevolgen voor gepensioneerde zorgmedewerkers die weer gaan werken
Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen heeft een nieuwe versie gepubliceerd van V&A 20-005 over de fiscale gevolgen voor pensioen van zorgmedewerkers die vervroegd met pensioen zijn gegaan en weer gaan werken in verband met het coronavirus.
(Bron: Taxence)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.