Nieuws

'Gebrek aan vaardigheden grootste bedreiging groei bedrijf'

De groei van Nederlandse bedrijven wordt belemmerd door het ontbreken van de juiste vaardigheden bij medewerkers.

Dat bevestigen acht van de tien Nederlandse managers in een onderzoek uitgevoerd in opdracht van recruitmentbureau Robert Half onder 5.165 respondenten in Europa, waarvan 403 in Nederland. Volgens bijna de helft van de ondervraagden ligt de oorzaak van het gebrek aan vaardigheden bij een tekort aan gekwalificeerde starters.

Robert Half wijst ook op onderzoek van het World Economic Forum (WEF) waaruit blijkt dat in 2022 42 procent van de skills voor bestaande jobs onderhevig zijn aan verandering. "Onder meer technologische veranderingen, disruptie en globalisatie hebben impact op onze jobs en de skills die nodig zijn om die nieuwe jobs uit te voeren", staat in het rapport.

Nederlandse bedrijven

Uit het onderzoek van Robert Half blijkt dat dit ook Nederlandse bedrijfsleiders bezighoudt. Als belangrijkste oorzaak voor het huidige gebrek aan voldoende skills noemt bijna de helft van de managers het tekort aan gekwalificeerde afgestudeerden (47 procent). Daarnaast noemen ondervraagden het beperkte aanbod van zowel externe stages en trainingen (43 procent) als interne trainingen (36 procent). 35 procent van de managers noemt de vergrijzing en uitstroom van oudere werknemers als oorzaak. 

Om het probleem aan te pakken en de (digitale) vaardighedenkloof binnen hun bedrijf te dichten, investeren Nederlandse managers in training van hun medewerkers. 38% van de ondervraagden is hiertoe bereid. Een iets kleiner deel (28 procent) ziet het werven van tijdelijke werknemers als de oplossing voor komend jaar. Verder ziet 22 procent het werven van nieuwe vaste medewerkers als oplossing en combineert 10 procent het werven van vaste en tijdelijke collega's.

Soft skills

Volgens Robert Half ondervinden veel bedrijfsleiders moeilijkheden bij het bijscholen van hun personeel in die nieuwe digitale realiteit. Zowel het WEF als Robert Half voorspellen echter dat de 'skills gap' niet alleen maar optreedt op het gebied van digitale vaardigheden, maar ook op het gebied van soft skills.

Onderzoekers van het World Economic Forum verwachten dat de tewerkstellingsgroei uit zeven professionele domeinen komt: zorg, engineering en cloud computing, sales en marketing, data en AI, 'groene' jobs, people & culture en gespecialiseerde project managers. "De misvatting heerst dat we mensen voornamelijk moeten omscholen qua digitale of wetenschappelijke vaardigheden. Dat eerste is zeker nodig voor mensen die werken in een tech-omgeving, maar - hoewel dat er steeds meer worden - zien we ook een grote vraag naar specifieke vaardigheden die nodig zijn voor goede interactie met anderen. De wereld wordt steeds digitaler, maar de unieke menselijke touch, communicatievaardigheden en empathisch vermogen zijn essentieel binnen een bedrijf”, aldus Frédérique Bruggeman, Managing Director bij Robert Half.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.