Nieuws

Fiscaal surfen - Week 13

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Coronacrisis

Beroepsorganisaties: maak uitstelregeling loon- en omzetbelasting eenvoudiger
De Belastingdienst zou tijdens de coronacrisis standaard uitstel moeten verlenen aan belastingplichtigen die de belastingen niet voldoen.

Fiscus: 'Werkgevers, doe tijdig loonaangifte'
Het is volgens de Belastingdienst "heel belangrijk" dat werkgevers tijdig loonaangifte doen, omdat de gegevens uit de loonaangifte gebruikt worden door het UWV voor de Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling.

Wie hulp nodig heeft bij belastingaangifte, krijgt uitstel
Mensen die hulp van de Belastingdienst zouden krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte, krijgen uitstel als hun afspraak is afgezegd. Ze kunnen de informatie uiterlijk op 1 september aanleveren, in plaats van uiterlijk 1 mei.

Coronacrisis: sociale zekerheid bij grensoverschrijdend werken
De Commissie Verzekeringsaangelegenheden (CVA) heeft invulling gegeven aan de gevolgen van de coronacrisis voor de socialezekerheidswetgeving in het geval van grensoverschrijdend werken.
(Bron: TaxLive)

Overzicht wereldwijde fiscale maatregelen coronacrisis
De OESO heeft een overzicht gemaakt van fiscale maatregelen die landen hebben genomen om het hoofd te bieden aan de wereldwijde coronapandemie.
(Bron: TaxLive)

Winst uit onderneming

Herziening verliesverrekeningsbeschikking mogelijk
De Hoge Raad oordeelt dat bij het opleggen van een navorderingsaanslag een nadere verliesverrekeningsbeschikking kan worden vastgesteld, ook al voorziet de wettekst daar strikt genomen niet in.
(Bron: Deloitte)

Fraude

Belastingdienst moest kosten fraudebestrijding terugverdienen
De Belastingdienst kreeg jarenlang een vast bedrag van 25 miljoen euro van de ministeries van Sociale Zaken en Binnenlandse Zaken voor de bestrijding van fraude met toeslagen. Daar stond wel tegenover dat minimaal datzelfde bedrag aan fraude moest worden opgespoord of voorkomen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.