Nieuws

Fiscus: 'Werkgevers, doe tijdig loonaangifte'

Het is volgens de Belastingdienst "heel belangrijk" dat werkgevers tijdig loonaangifte doen, omdat de gegevens uit de loonaangifte gebruikt worden door het UWV voor de Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling.

De fiscus zegt er begrip voor te hebben dat werkgevers het op dit moment "bijzonder moeilijk hebben" en er veel geregeld moet worden. "Toch willen we - juist nu - een beroep op u doen. De gegevens uit de loonaangifte worden namelijk gebruikt door het UWV voor de Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling. Dit noodfonds is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies, te compenseren en te zorgen dat zij hun werknemers kunnen doorbetalen. Om hier goed uitvoering aan te geven, hebben we uw hulp nodig. Als u op tijd aangifte doet, beschikken wij en het UWV over zo actueel mogelijke gegevens. Daarmee kan zo snel mogelijk worden berekend waar u als werkgever en al uw werknemers die thuis komen te zitten of ziek worden recht op hebben. Daarom doen we een extra appèl op u om tijdig uw aangifte te doen. Deze hoeft u als u uitstel van betaling aanvraagt nog niet te betalen."

Uitstel geldt alleen voor betaling

Het kabinet heeft besloten dat werkgevers en ondernemers die in betalingsproblemen zijn gekomen door het coronavirus, in aanmerking komen voor bijzonder uitstel van betaling. Deze regeling geldt voor de betaling van de loonheffingen, maar ook voor de betaling van omzetbelasting (btw), inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Het uitstel geldt voor drie maanden. De Belastingdienst benadrukt dat het verzoek om uitstel geldt als een verzoek om uitstel van betaling, niet als uitstel voor het doen van aangifte. "We vragen u uw aangifte gewoon op tijd te doen", aldus de fiscus.

Indien aangifte momenteel "echt niet" lukt dan vraagt de Belastingdienst om een schriftelijk verzoek tot uitstel van aangifte te doen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.