Nieuws

Fiscaal surfen - Week 14

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Coronacrisis

Belastingdienst versoepelt aanvragen betalingsuitstel
De aanvraag voor uitstel van belasting voor ondernemers en zzp'ers die getroffen zin door de coronacrisis, wordt verder versoepeld. Het aanvragen zelf wordt eenvoudiger en geldt voor meer belastingen.

Onbelaste reiskostenvergoeding na 6 weken thuiswerken niet meer onbelast
De onbelaste reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer die veel werkgevers verstrekken aan hun werknemers als vergoeding voor de kosten van het woon-werkverkeer is na een periode van onterecht uitkeren van 6 weken, dus ook bij thuiswerken, fiscaal niet meer onbelast te vergoeden.
(Bron: TaxLive)

Corona en grensoverschrijdend werken: belasting- en sociale zekerheidsgevolgen
Op dit moment werken veel werknemers vanwege het coronavirus zoveel mogelijk vanuit huis. Wanneer uw werknemers hierdoor in een ander land werken dan normaal, dient er per situatie te worden gekeken welke invloed dit heeft op hun fiscale en/of sociale zekerheidspositie.
(Bron: PwC)

Verlaging gebruikelijk loon vanwege coronacrisis
Als de coronacrisis grote gevolgen heeft voor de omzet en liquiditeit van een bv, mogen de bv en aanmerkelijkbelanghouder gedurende 2020 tijdelijk een lager maandloon afspreken. Aan het einde van het jaar stelt de bv het gebruikelijk jaarloon voor 2020 vast en vermeldt dit in de aangifte loonheffingen.
(Bron: TaxLive)

Loonbelasting en sociale verzekering

'Handboek Loonheffingen 2020' gepubliceerd
Het 'Handboek Loonheffingen 2020' is beschikbaar. In het handboek vindt u alle informatie over de loonheffingen voor 2020.
(Bron: Belastingdienst)

Btw

Alsnog herziening omzetbelasting op jongvee en melkkoeien na beëindiging landbouwregeling
Voor (landbouw)ondernemers, waaronder melkveehouders, die ervoor hadden gekozen om onder de landbouwregeling vrijgesteld van omzetbelasting te presteren, was de omzetbelasting op opfokkosten van jongvee niet aftrekbaar. Ondernemers kunnen de eerder niet genoten aftrek van omzetbelasting op de opfokkosten van jongvee alsnog herzien op het moment dat het vee als bedrijfsmiddel, dus als melkkoe, in gebruik is of wordt genomen voor met omzetbelasting belaste prestaties. Dit heeft de Hoge Raad beslist op 7 juni 2019 in de 'gebruiksvee-arresten'.
(Bron: Belastingdienst)

Hof Den Bosch staat btw-aftrek op basis van werkelijk gebruik toe aan bank
Het hof staat een pro rata op basis van werkelijk gebruik toe, nu aannemelijk is dat dit nauwkeuriger het gebruik van kosten weergeeft dan de omzetmethode.
(Bron: PwC)

Aangiftesoftware

Problemen met aangiftesoftware Wolters Kluwer
De aangiftesoftware van Wolters Kluwer werkt momenteel niet.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.