Nieuws

Fiscaal surfen - Week 15

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Coronacrisis

'Melding betalingsonmacht niet meer nodig'
Het ministerie van Financiën heeft besloten dat het niet meer nodig is om een aparte melding betalingsonmacht in te dienen. Die melding moest tot voor kort nog afzonderlijk worden ingediend als een ondernemer uitstel van betaling voor loonheffing of omzetbelasting nodig had in verband met de gevolgen van de coronacrisis.

U kunt nu voor meer belastingen online bijzonder uitstel van betaling aanvragen
Wij hebben het online formulier 'Verzoek bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden' aangepast. Voortaan kunt u daarmee voor meer belastingen uitstel aanvragen.
(Bron: Belastingdienst)

Belastingheffing inkomen thuiswerkende grensarbeiders
Voor grensarbeiders die gedurende de coronacrisis door de genomen maatregelen thuis (thuiswerkers) of noodgedwongen thuis blijven (thuiszitters), terwijl ze wel doorbetaald krijgen, kan dit dit gevolgen hebben voor de belastingpositie.
(Bron: Taxence)

Btw

Btw aftrekbaar als BV kosten voor de dga betaalt?
Is de btw aftrekbaar wanneer een BV bepaalde kosten van de dga op zich neemt? Volgens de Hoge Raad is dat in bepaalde situaties het geval.
(Bron: BDO)

BTW-aangifte en -jaarbrief ten onrechte verstuurd aan KOR-deelnemers
De kans bestaat dat ondernemers die per 1 januari 2020 gebruik maken van de nieuwe KOR toch een aangifte en een jaarbrief omzetbelasting van de Belastingdienst hebben ontvangen.
(Bron: TaxLive)

Lijfrenten

V&A Belastingdienst over lijfrenten geactualiseerd
De Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting van de Belastingdienst heeft de set Vragen en Antwoorden over lijfrenten geactualiseerd.
(Bron: TaxLive)

Vastgoed

Michel Uijen - Hoge Raad: Rekenmethode WOZ-waarde incourant vastgoed niet juist
WOZ-waarden voor 2020 voor incourante onroerende zaken zijn waarschijnlijk vaak te hoog, omdat er bij het vaststellen van de waardes nog geen rekening is gehouden met een recente uitspraak van de Hoge Raad.

Eigen rijders

Verblijfskosten eigen rijders: bedrag 2020 vastgesteld
Bent u een transportondernemer (eigen rijder) die meerdaagse of op meer dagen internationale ritten maakt? Dan mag u, onder voorwaarden, gebruikmaken van de regeling voor aftrek van verblijfskosten.
(Bron: Belastingdienst)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.