Nieuws

Fiscaal surfen - Week 16

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Coronacrisis

Kamerbrief beleidsbesluit fiscale maatregelen coronacrisis
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën stuurt de Tweede Kamer een brief waarin enkele aanvullende fiscale maatregelen staan in verband met het coronavirus.
(Bron: Ministerie van Financiën)

Internationaal belastingrecht

Advies: minimum winstbelasting voor multinationals in Nederland
Er moet een ondergrens komen voor de belasting die grote internationale bedrijven betalen over hun winst in Nederland. Dat is een van de belangrijkste aanbevelingen van een adviescommissie aan het kabinet.

Btw

Kostendoorbelasting en detachering van personeel
In concernverband komt het regelmatig voor dat vennootschappen onderling kosten aan elkaar doorbelasten voor bijvoorbeeld centraal ingekochte diensten en/of goederen. Voor deze situaties komt de vraag op of btw over de doorbelastingen moet worden berekend. In het verlengde daarvan is van belang of recht op aftrek van de btw op de inkoop bestaat. Het Hof van Justitie heeft hierover recent meer duidelijkheid gegeven in de zaak ‘San Domenico Vetraria’.
(Bron: BDO)

Pensioen

Belastingdienst gooit reddingsboei naar dga met omgezet of afgekocht PEB
Met een nieuwe herstelmogelijkheid, waarbij de inspecteur zelf het initiatief neemt, geeft de Belastingdienst dga’s nog een laatste kans om het vereiste informatieformulier voor de afkoop of omzetting van het pensioen in eigen beheer (PEB) aan te leveren.
(Bron: TaxLive)

Waardebepaling afstorting pensioen voor ex-partner
De Hoge Raad bepaalt dat bij afstorten van pensioen voor de ex-partner de commerciële waarde op het moment van afstorten het uitgangspunt vormt.
(Bron: TaxLive)

Fiscale verzamelwet 2021

Wetsvoorstel Fiscale verzamelwet 2021 ingediend
De staatssecretarissen van Financiën hebben de Fiscale verzamelwet 2021 ingediend bij de Tweede Kamer. De wens is om deze maatregelen per 1 januari 2021 in werking te laten treden.
(Bron: Taxence)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.