Nieuws

Fiscaal surfen - Week 17

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Coronacrisis

Coulance voor zelfstandigen om behoud zelfstandigenaftrek
Zelfstandigen die weinig te doen hebben door de coronacrisis behouden hun zelfstandigenaftrek, omdat de overheid hen op papier toch genoeg laat werken.

Btw-behandeling annuleringen in verband met COVID-19
Om ondernemers te ondersteunen in deze ongekende tijden, lanceren wij een Q&A met betrekking tot de btw-behandeling van dergelijke annuleringen als gevolg van de uitbraak.
(Bron: Deloitte)

Uitstel aangifte voor mensen met DigiD-machtigingscode
De Belastingdienst komt mensen tegemoet die gebruik maken van hulp bij het doen van hun aangifte. Mensen die voor deze ondersteuning een DigiD-machtigingscode hebben en nog geen aangifte hebben gedaan, krijgen automatisch uitstel voor het doen van aangifte tot 1 september 2020.

Aanvraagtermijn doelgroepverklaring LKV verlengd
Als gevolg van de coronacrisis wordt de aanvraagtermijn voor een doelgroepverklaring LKV tijdelijk met 3 maanden verlengd. Voor alle doelgroepverklaringen die worden aangevraagd voor dienstverbanden die zijn gestart tussen 1 januari 2020 en 1 juni 2020, geldt nu een aanvraagtermijn van 6 maanden.
(Bron: Taxence)

Btw-maatregelen uitleen zorgpersoneel en verstrekken medische hulpmiddelen
De inzet van zorgpersoneel en de aanwezigheid van voldoende medische hulpmiddelen en apparaten is tijdens de coronacrisis noodzakelijk om de benodigde zorg te kunnen bieden. Er wordt in deze periode dan ook meer zorgpersoneel in- en uitgeleend.
(Bron: BDO)

Fiscale verzamelwet

Wetsvoorstel Fiscale verzamelwet 2021: wijzigingen in giftenaftrek en ANBI's
Fiscale verzamelwetten beogen over het algemeen wetstechnische onvolkomenheden aan te passen, zoals verkeerde verwijzingen en spelfouten. In de Fiscale verzamelwet 2021 worden echter ook enkele inhoudelijke wijzigingen voorgesteld waaronder voor de giftenaftrek en de voorwaarden voor het verkrijgen van de ANBI-status.
(Bron: BDO)

Pensioen

Beëindiging pensioen in eigen beheer: langere termijn voor insturen informatieformulier
Sinds 1 juli 2017 kunt u geen pensioen in eigen beheer (PEB) meer opbouwen. Uw opgebouwde pensioen kon tot uiterlijk 31 december 2019 worden afgekocht of omgezet in een oudedagsvoorziening (ODV). In dat geval had de directeur-aandeelhouder (pensioengerechtigde) ons het 'Informatieformulier Afkoop of omzetting van pensioen in eigen beheer' moeten toesturen.
(Bron: Belastingdienst)

Inwerkingtreding Wet pensioenverdeling bij scheiding 2021 verschuift naar 2022
De minister van SZW schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de beoogde inwerkingtreding van de wet pensioenverdeling bij scheiding 2021 verschuift van 1 januari 2021 naar 1 januari 2022.
(Bron: Taxence)

Btw

(Bron: Belastingdienst)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.