Nieuws

Nieuw GBNED-rapport 'Portaalsoftware voor de accountancy'

Onderzoeksbureau GBNED heeft het rapport 'Portaalsoftware voor de accountancy' uitgebracht. Het is de opvolger van het in 2013 voor het laatst verschenen rapport 'Welk portaalsysteem moet ik kiezen?'.

Het aanbod van portaalsoftware voor accountants- en administratiekantoren is, na een dip van enkele jaren, de afgelopen twee jaar weer toegenomen, constateert GBNED. Portaalsoftware wordt volgens het onderzoeksbureau in het kader van de AVG ook gezien als alternatief voor e-mail als het gaat om uitwisselen van betrouwbare gegevens door kantoren met cliënten.

Het rapport telt inmiddels tien oplossingen voor standaard portaalsoftware. (Nagenoeg) alle standaard portaalsoftware ondersteunt de volgende functionaliteiten:

  • accorderen door cliënten;
  • workflow- en alertfunctionaliteit;
  • uitwisselen van gegevens met uitvragende partijen;
  • dashboard-functionaliteit;
  • digitaal archief (voor cliënten).

Alleen 'employee self service' (ESS) is steeds meer onderdeel gaan uitmaken van salaris- en hrm-software en maakt nauwelijks deel uit van standaard portaalsoftware; slechts twee systemen ondersteunen ESS.

Op het gebied van gegevensuitwisseling met bronsystemen en beveiliging is er bij de huidige portaalsoftware duidelijk aandacht voor twee-factorauthenticatie, single sign-on, Oauth (2.0) en API-techniek, aldus GBNED.

Het complete rapport is gratis beschikbaar.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.