Nieuws

Problemen met aangiftesoftware Wolters Kluwer

De aangiftesoftware van Wolters Kluwer werkt momenteel niet.

Fiscalisten die momenteel de belastingaangifte van hun klanten willen indienen bij de Belastingdienst, lopen tegen problemen aan met de software van Wolters Kluwer, meldt het FD. Het softwareprobleem komt op een slecht moment, omdat veel ondernemers hun aangifte voor 1 april willen indienen, omdat de Belastingdienst dan garandeert dat zij voor 1 juli weten of ze geld terugkrijgen van de fiscus.

Wolters Kluwer kan nog niet aangeven wanneer de problemen verholpen zijn. Dat melden belastingadviseurs aan het FD. Beroepsorganisatie Register Belastingadviseurs (RB) bevestigt het probleem. De beroepsorganisatie heeft contact opgenomen met Wolters Kluwer, maar tot nu toe ook geen duidelijkheid gekregen wanneer de software wel werkt.

Een woordvoerder van Wolters Kluwer spreekt van een "aantal onvoorziene technische uitdagingen in het ontwikkelproces", die een vertraging hebben veroorzaakt in de oplevering. Wolters Kluwer zegt de situatie "enorm te betreuren".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.