Nieuws

Nieuwe versie GBNED-rapport 'RGS: uniform rekeningschema voor alle bedrijven'

Onderzoeksbureau GBNED heeft versie 6.0 uitgebracht van het rapport 'RGS: uniform rekeningschema voor alle bedrijven'. Het rapport is zowel afgestemd op de software-ontwikkelaar als de eindgebruiker die met RGS aan de slag wil.

Het rapport behandelt de opbouw van RGS, filterfunctionaliteit, extensies, de techniek achter het RGS-schema en het versiebeheer. Ook komt RGS in relatie tot boekhoud- en andere software komt aan de orde. Voor boekhoudsoftware wordt specifiek ingegaan op het 'RGS-Ready'-normenkader, oftewel functionaliteit en eigenschappen die bepalen in hoeverre boekhoudsoftware RGS ondersteunt. Ook het nieuwe initiatief 'RGS-brugstaat' wordt toegelicht als in eerste instantie een brug tussen boekhoud- en fiscale aangiftesoftware voor de winstaangiftes IB en VPB.

Specifiek voor de administrateur en de accountant komt administreren met RGS aan de orde. Er wordt stilgestaan bij enkele varianten om een bestaand rekeningschema te koppelen aan RGS. Voor de btw en de vaste activa-administratie is een verwijzing opgenomen naar uitbreide papers die daarvoor beschikbaar zijn. Daarnaast gaat het rapport in op branchegerichte uitbreidingen in RGS voor de bouwsector, agrosector, detailhandel en woningcorporaties. Ook komen openstaande (implementatie)punten aan de orde die nog definitief afgestemd en/of opgelost moeten worden.

Het rapport is gratis op te vragen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.