Nieuws

Fiscaal surfen - Week 23

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Coronacrisis

Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling kan vanaf 2e helft juni
Hebt u in maart bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel binnenkort af. Wij verwachten dat u in de 2e helft van juni verlenging van het uitstel kunt aanvragen met een online formulier. Wij vragen u om tot dan te wachten.
(Bron: Belastingdienst)

Staatssecretaris wil renteaftrek bedrijven verder beperken
Het kabinet wil de renteaftrek voor bedrijven volgend jaar verder beperken, om te ontmoedigen dat ondernemers grote schulden aangaan die zijn in zware economische tijden niet meer kunnen dragen.
(Bron: TaxLive)

Inkomstenbelasting

Hoge Raad doet opnieuw uitspraak over box 3-heffing
De Hoge Raad oordeelt dat de Grondwet de rechter niet verplicht om de box 3-heffing in zijn geheel buiten toepassing te verklaren indien op stelselniveau een inbreuk op art. 1 EP EVRM wordt geconstateerd.
(Bron: Deloitte)

Winst uit onderneming

Perpetual securities aangemerkt als een geldlening
De rente is aftrekbaar nu er een terugbetalingsverplichting bestaat en de perpetual niet kan worden aangemerkt als een deelnemerschapslening.
(Bron: Deloitte)

BOR

BOR-arresten: Hoge Raad fluit staatssecretaris terug!
De 'bezitseis' in de bedrijfsopvolgingsregeling in de Successiewet (hierna: BOR) moet voorkomen dat belastingplichtigen op oneigenlijke wijze gebruik maken van de BOR. De staatssecretaris van Financiën was van mening dat de bezitseis ook zag op de uitbreiding van de onderneming door overname. Gelukkig heeft de Hoge Raad hier in zijn arresten van 29 mei 2020 een stokje voor gestoken.
(Bron: Taxence)

WBSO

Innovatieve bedrijven halen 1,2 miljard euro voordeel uit WBSO-regeling
Ruim 20.000 Nederlandse bedrijven - waarvan 97% mkb - haalden afgelopen jaar een voordeel van totaal 1,2 miljard euro uit de innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO).
(Bron: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)

Internationaal belastingrecht

Nederland sluit belastingverdrag met Liechtenstein
Nederland heeft met Liechtenstein een belastingverdrag gesloten. In dit verdrag staan afspraken die moeten voorkomen dat enerzijds burgers of bedrijven dubbel belasting betalen en anderzijds dat belastingheffing wordt ontweken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.