Nieuws

Fiscaal surfen - Week 26

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Inkomstenbelasting

Voorstel tegen excessief lenen bij eigen bv nog altijd onder de maat
Met het onlangs ingediende wetsvoorstel tegen excessief lenen van de aanmerkelijkbelanghouder bij de eigen vennootschap, heeft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën de kou niet uit de lucht gehaald. Het voorstel is nog altijd onder de maat. Dat vindt Jeroen van Strien.
(Bron: TaxLive)

Staatssecretaris schrapt spaartaksplan en zoekt alternatief
Het voorstel van voormalig staatssecretaris Menno Snel dat de spaartaks eerlijker moest maken, gaat echt van tafel. Zijn opvolger Hans Vijlbrief zoekt naar een "simpeler" tussentijds voorstel om rendement uit spaargeld en investeringen eerlijker te belasten. Ook zoekt hij naar een oplossing voor de lange termijn.

Coronacrisis

Geen verzwaarde bewijslast bij gebruik fiscale coronareserve
Ondernemers die gebruik willen maken van de fiscale coronareserve, krijgen niet te maken met een verzwaarde bewijslast. Dat zegt staatssecretaris Vijlbrief van Financiën in zijn antwoorden op Kamervragen over de aanvullende fiscale coronamaatregelen.
(Bron: TaxLive)

Vragen en antwoorden over reiskostenvergoedingen en corona
De Belastingdienst heeft vragen en antwoorden gepubliceerd over de fiscale behandeling van vaste reiskostenvergoedingen in verband met de coronacrisis.
(Bron: TaxLive)

Met online formulier bijzonder uitstel van betaling aanvragen en verlengen (update)
Hebt u in maart of april bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel zeer binnenkort af. U kunt het bijzonder uitstel nu verlengen met een online formulier.
(Bron: Belastingdienst)

Kabinet onderzoekt deeltijd-WW
De Tweede Kamer debatteerde 24 juni over het noodpakket banen en economie. Minister Koolmees gaf aan dat het kabinet onderzoekt of een vorm van deeltijd-ww mogelijk is. Maar vooral uitvoeringstechnisch zitten hier nog haken en ogen aan.
(Bron: Taxence)

Btw

Btw-gevolgen coronavirus voor zorgsector (2)
Er zijn aanvullende goedkeuringen voor de btw-heffing bij het uitlenen van zorgpersoneel en het delen van medische hulpgoederen en apparatuur gepubliceerd.
(Bron: PwC)

Aansprakelijkheid

Adviseur niet verantwoordelijk voor fouten van cliënt zelf
Wie niet tevreden is over de werkzaamheden van zijn belastingadviseur, kan hem aansprakelijk stellen. Maar dan moet de schade wel ontstaan zijn door een fout van die adviseur. Een fout die ontstaat doordat de cliënt een financiële administratie met gebreken inlevert, komt voor rekening van de cliënt.
(Bron: Taxence)

Elektrische auto's

Fiscale stimulering elektrische auto's blijft duur instrument
Fiscale stimulering van elektrische auto's blijft een relatief duur instrument om CO2-uitstoot te verminderen, ondanks de versoberingen in 2019 en 2020. De Algemene Rekenkamer beveelt aan om te bezien of het wenselijk is om de huidige fiscale stimulering van elektrische auto's voort te zetten.
(Bron: Algemene Rekenkamer)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.