Nieuws

Gids boekhoudsoftware 2020 verschenen

Onderzoeksbureau GBNED heeft de nieuwe Gids boekhoudsoftware 2020 uitgebracht.

In deze editie wordt speciaal aandacht besteedt aan 'in control' zijn: het op orde hebben van de boekhouding met daarbij zowel retrospectief (terugkijkend) als prospectief (vooruitkijkend) inzicht.

Het belang daarvan is volgens GBNED in deze coronaperiode ook weer aangetoond, "zoals bij het aanvragen van de NOW-regeling waar toekomstig inzicht een rol speelt en een vooraf opgestelde begroting uitkomst kan bieden. Voor het berekenen van de definitieve tegemoetkoming achteraf is historische informatie over dezelfde periode(s) van belang."

"Voor ondernemers die tijdens de coronapandemie geen inkomen hebben en/of hun bedrijf geheel of deels moeten sluiten is het sowieso van belang om over actueel inzicht te beschikken als het gaat om de financiële situatie. Als een ondernemer de hulp van een accountants- of administratiekantoor inroept moet deze laatste feitelijk met één druk op de knop inzicht hebben in de financiële situatie voor in elk geval de komende maanden. Het gaat dan met nadruk om een liquiditeitsplanning."

In de Gids boekhoudsoftware 2020 worden functionaliteiten extra belicht die bijdragen aan het 'in control' zijn. Het gaat dan om een begroting, verplichtingenregistratie en een liquiditeitsplanning.

De gids biedt inzicht in tientallen standaard boekhoudpakketten, onderverdeeld naar zzp'ers en klein mkb, middelgrote bedrijven (mkb) en grote bedrijven (mkb+ en multinationals), met per pakket inzicht in tientallen functies en eigenschappen. Daarnaast is aandacht voor gerelateerde thema's als: scannen en herkennen van boekingsdocumenten, elektronisch factureren, elektronisch bankieren en PSD2, RGS, robotic accounting en API's.

De gids is gratis op te vragen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.