Nieuws

Nog geen oplossing voor miljardengat in overgang pensioensstelsel

Met nog twee weken te gaan, hebben de pensioenonderhandelaars nog geen oplossing voor het miljardengat dat de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel slaat in de pensioenen van een miljoen werkenden.

Dat zeggen betrokkenen rondom de uitwerking van het pensioenakkoord tegen het FD. De tijd dringt, want de uitwerking zou half juni klaar moeten zijn. Het draait om pensioen dat werknemers opbouwen in een zogeheten premieregeling, zoals vaak het geval bij personeel van mkb'ers, maar bijvoorbeeld ook bij de havenwerkers in Rotterdam. Afgelopen vrijdag zijn voor het eerst ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) gedeeld met alle pensioenonderhandelaars over de kosten om deze groep te compenseren en dat "valt niet mee", zegt een betrokkene.

Werkgevers zouden naar verluidt tien jaar lang circa 35 tot 45 procent extra premie moeten betalen om het pensioen van werknemers naar het beloofde niveau aan te vullen. Terwijl in het pensioenakkoord is afgesproken dat de overgang naar het nieuwe stelsel voor werkgevers "kostenneutraal" is.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.