Nieuws

Subsidiepotje voor nieuwe elektrische auto is al leeg

Het potje van 10 miljoen euro waaruit particulieren sinds deze maand een subsidie kunnen aanvragen als ze een nieuwe elektrische auto willen kopen, is al leeg. Voor een gebruikte elektrische auto is nog wel geld beschikbaar.

Sinds 1 juli konden particulieren bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) terecht voor een bijdrage van 4000 euro. Het liep direct storm. Een dag later was al bijna de helft van het beschikbare bedrag aan subsidie aangevraagd.

Inmiddels is het jaarbudget "overtekend", zo staat op de RVO-site te lezen. Particulieren die nu nog aankloppen worden doorgeschoven naar volgend jaar. Het indienen van aanvragen blijft wel mogelijk, aldus de RVO.

Niet verbaasd

Brancheorganisatie RAI Vereniging, die ruim zevenhonderd fabrikanten en importeurs van onder meer auto’s, vrachtauto's, scooters en (brom-)fietsen vertegenwoordigt, zegt niet verbaasd te zijn. "Van meet af aan hebben wij gezegd dat de pot in rap tempo leeg zal zijn. Het is nu zaak om zo snel mogelijk binnen de regeling budgetten te schuiven en te spreiden", zegt voorzitter Steven van Eijck. Bovendien moet er de komende jaren meer geld bijkomen, vindt hij. "Dan voorkomen we teleurstelling bij de automobilist en zetten we de vergroening van ons wagenpark door."

Gebruikte auto's

Particulieren die een gebruikte elektrische auto willen kopen kunnen nog wel terecht. Van de daarvoor gereserveerde 7,2 miljoen euro is nog bijna 5,8 miljoen euro over. Per occasion is 2000 euro subsidie beschikbaar.

Probleem bij een gebruikte elektrische auto is veelal de beperkte actieradius; de nieuwste generatie elektrische auto's komt een stuk verder op een volle accu. 

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.