Nieuws

Fiscaal surfen - Week 38

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Prinsjesdag

Prinsjesdagspecial 2020
Welke voorstellen bevat het pakket Belastingplan 2021? De Prinsjesdagspecial, opgesteld in opdracht van de NBA, biedt een handzaam overzicht van de aangekondigde maatregelen.

Belastingplan: groei stimuleren, hervormingen voor eerlijker en groener belastingstelsel
In het pakket Belastingplan 2021 staan extra maatregelen om economische groei in deze coronacrisis te stimuleren. Tegelijkertijd wil het kabinet ook perspectief bieden voor de periode daarna. Het kabinet gaat daarom door met hervormingen, met maatregelen die moeten leiden tot een beter, eerlijker en groener belastingstelsel. Dit staat in het pakket Belastingplan 2021.

Wetsvoorstel beperking liquidatieverliesregeling
Op Prinsjesdag is het wetsvoorstel beperking van de liquidatie- en stakingsverliesregeling ingediend bij de Tweede Kamer.
(Bron: PwC)

Belastingplannen 2021: Ingetogen maar toch spannender dan verwacht
Het pakket Belastingplan 2021 bestaat dit jaar uit 8 wetsvoorstellen en is daarmee omvangrijker dan vorig jaar. Edwin Heithuis vindt de plannen spannender dan verwacht, aangezien dit het laatste belastingplan is van dit kabinet. Daniël Smit spreekt van een ingetogen plan met een heel duidelijk thema: focus op nu maar wel met een blik naar voren.
(Bron: TaxLive)

WBSO

Extra budget voor WBSO in 2021
Het kabinet stelt in 2021 extra budget beschikbaar voor de fiscale innovatieregeling WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk).
(Bron: TaxLive)

Pensioen

Wetsvoorstel bedrag ineens, RVU en verlofsparen gepubliceerd
Het wetsvoorstel regelt drie afzonderlijke maatregelen. In dit artikel lichten wij toe wat deze maatregelen betekenen voor pensioenuitvoerders en werkgevers.
(Bron: PwC)

Expertsessie Belastingdienst

Inschrijving expertsessie 'Coronavirus: fiscale maatregelen en de gevolgen' geopend
De Belastingdienst heeft vanwege de coronacrisis besloten de fysieke expertsessies voor fiscaal dienstverleners in het najaar 2020 te vervangen door een webinar. Het webinar vindt plaats op woensdag 30 september van 19.00 tot 21.00 uur en staat geheel in het teken van de na-ijleffecten van de fiscale coronamaatregelen. Hierbij gaat het onder andere om de gevolgen voor de invordering, inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting en de loonheffing. Aanmelden voor het webinar kan via deze link. Actuele informatie over de expertsessie is beschikbaar op het Forum Fiscaal Dienstverleners.

PKIoverheid

Vervanging publieke PKIoverheid services server certificaten voor 1 januari noodzakelijk
Vanaf 1 januari 2021 is het niet meer mogelijk om met uw huidige publieke PKIoverheid services server certificaat communiceren met Digipoort en de BIV van SBR Nexus. Als de certificaten niet tijdig worden vervangen komt uw dienstverlening in gevaar.
(Bron: NBA)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.