Nieuws

NBA start reeks webinars over nieuwe PE-regeling

Om leden voor te bereiden op de overgang naar de nieuwe PE-regeling organiseert de NBA vanaf 29 september een reeks voorlichtingswebinars. De belangstelling is zo groot dat extra sessies worden gehouden.

De Nadere Voorschriften Permanente Educatie 2019 (NVPE 2019) worden sinds begin 2019 gefaseerd ingevoerd. Na een pilotfase is gestart met accountants werkzaam bij de advisorytak van de big four en accountants bij de Belastingdienst. Vanaf 2020 geldt de nieuwe PE-regeling ook voor accountants bij accountantsorganisaties met oob-vergunning, interne en overheidsaccountants en leden die vanaf 2019 zijn ingeschreven in het register.

Per 1 januari 2021 gaat de laatste en grootste groep PE-plichtige NBA-leden (met name mkb-accountants in de samenstelpraktijk, niet-oob-praktijk en accountants in business) over naar het nieuwe PE-systeem. Dat betekent een overgang van het bijhouden van PE-uren naar het schrijven van een PE-portfolio.

Naast het waarom van het nieuwe PE-systeem wordt tijdens de webinars ingegaan op het maken van een PE-plan, met name leerdoelen en leeractiviteiten. In totaal staan twaalf webinars gepland; per keer kunnen driehonderd belangstellenden deelnemen.

Op de website van de NBA is een apart PE-deel geopend met informatie over het nieuwe PE-model en de gevolgen daarvan voor leden van de beroepsorganisatie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.