Nieuws

Walters: veel vraag naar compliance medewerkers

Het aantal vacatures bij banken en financiële instellingen was in het tweede kwartaal van dit jaar 34 procent lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, blijkt uit gegevens van Jobfeed. De vraag naar startende compliance medewerkers blijft onverminderd groot.

Dat stelt Tjerk de Vries, bij Walters People actief met werving van professionals voor de bancaire en financiële sector. Volgens hem is de stop op het aannemen van personeel door de coronacrisis in de financiële sector zichtbaar binnen de contactberoepen, zoals klantadviseurs of financieel adviseurs.

Het aantal vacatures voor compliance functies bleef echter stabiel en nam de afgelopen weken zelfs licht toe. "De wet- en regelgeving moet namelijk strikt nageleefd blijven worden, vanwege de deadlines die de Nederlandse Bank en de AFM hebben gesteld voor banken en financiële instellingen", meent De Vries. "Ik verwacht dat de functies die financiële criminaliteit bestrijden nog meer zullen aantrekken. De vraag naar deze groep professionals zal niet weer direct op hetzelfde niveau komen als voor de crisis, maar een toename verwacht ik zeker." De Vries voorziet ook een sterke groei in functies bij de afdeling bijzonder beheer van banken.  

Volgens hem zijn er inmiddels meer ervaren professionals op de markt dan begin dit jaar. "Dat is lastig voor de grote groep mensen die nu afstudeert. Waar er eerder genoeg mogelijkheden waren voor een net afgestudeerde, zijn er nu minder vacatures beschikbaar." Hij adviseert professionals om te kijken naar specialismen, zoals bestrijding van financiële criminaliteit, of naar sectoren waar nog groei in zit. "Wat betreft sterke branches zou ik vooral denken aan de fintech-industrie."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.