Nieuws

Voormalig werkgeversvoorman Hans de Boer plotseling overleden

Voormalig werkgeversvoorman Hans de Boer is maandag op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dat heeft werkgeversorganisatie VNO-NCW bekendgemaakt.

De besturen en de medewerkers van VNO-NCW en zusterorganisatie MKB-Nederland laten weten "geschokt en vol verdriet over zijn plotselinge overlijden" te zijn.

De Boer was sinds 2014 voorzitter van de werkgeverskoepel. Hij vertrok in september 2020 bij VNO-NCW en droeg het stokje over aan Ingrid Thijssen. Die zou hem eigenlijk in het voorjaar van dat jaar al opvolgen, maar vanwege de coronacrisis bleef De Boer enkele maanden langer aan. Tussen 1997 en 2003 was De Boer voorman van MKB-Nederland, dat later zou samengaan met VNO-NCW.

Thijssen noemt De Boer iemand "die het hart zo ontzettend op de juiste plaats had zitten". "Hij was sociaal betrokken, rechtdoorzee, creatief en hij heeft zich jarenlang met een groot gevoel voor humor en enorme overgave ingezet voor het ondernemerschap in Nederland." Ook voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof herinnert zich De Boer als "een fantastische collega". "Een man zo energiek, vol humor, bruisend van ideeën en met nog zoveel plannen is er opeens niet meer. Wij gaan hem enorm missen."

'Uniek mens'

Directeur Cees Oudshoorn van VNO-NCW roemt de "scherpe geest, intelligentie en ongedwongen stijl in de omgang" die van De Boer "een geliefd voorzitter" maakten. "Hans was een uniek mens, ontwapenend, oprecht en uitgesproken en zeer bij ons betrokken."

VNO-NCW wijst erop dat in De Boers tijd als voorzitter veel bereikt is. "Alleen al in zijn laatste jaar als voorzitter kwamen er onder meer een pensioenakkoord, een akkoord over topvrouwen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers." Daarnaast was De Boer nauw betrokken bij de totstandkoming van de steunmaatregelen rond de coronacrisis. De Boer werd bij zijn afscheid benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

De Boer was ook enkele keren gastspreker op de Accountantsdag van de NBA, voor het laatst in 2015.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.