Nieuws

Fiscaal surfen - Week 41

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Loonbelasting en sociale verzekering

Nieuwe versie 'Handboek Loonheffingen 2021' gepubliceerd
We hebben een nieuwe uitgave van het 'Handboek Loonheffingen 2021' gepubliceerd.
(Bron: Belastingdienst)

Wet betaald ouderschapsverlof aangenomen door Eerste Kamer
De Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet betaald ouderschapsverlof. Dit wetsvoorstel regelt dat ouders deels betaald ouderschapsverlof kunnen opnemen bij de geboorte van hun kind.
(Bron: Taxence)

Q&A: 12 vragen over de thuiswerkvergoeding
Per 1 januari 2022 zal het mogelijk worden om werknemers een onbelaste thuiswerkvergoeding te geven. Hoe deze vergoeding er uit komt te zien en wat dit betekent voor de arbeidsvoorwaarden zullen wij aan de hand van twaalf vragen uiteenzetten.
(Bron: Mazars)

Vragen en antwoorden thuiswerken voor de werkgever
De Belastingdienst ontvangt veel vragen over de fiscale gevolgen van thuiswerken. In dit bericht staan antwoorden op de meest gestelde vragen.
(Bron: Taxlive)

Corona

Belastingdienst tijdelijk niet meer vooraan in rij schuldeisers
De Belastingdienst stelt zich tijdelijk soepeler op bij een minnelijk saneringsakkoord en neemt genoegen met hetzelfde uitkeringspercentage als aan concurrente schuldeisers toekomt. Dit meldt staatssecretaris Vijlbrief in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij toelicht hoe het kabinet omgaat met bedrijven die een belastingschuld hebben door de coronacrisis.
(Bron: Taxence)

Vijlbrief: veel ruimte voor bedrijven om schulden te betalen
Het beleid biedt veel ruimte aan bedrijven om tot een oplossing te komen voor de schulden die door de coronacrisis zijn ontstaan. Dit antwoordt staatssecretaris Vijlbrief op Kamervragen over het bericht 'Ondernemers met betalingsregeling voor coronabelastingschulden aan de goden overgeleverd'.
(Bron: Taxence)

Eigen woning

DNB: fiscale voordelen huizenbezitters geleidelijk afbouwen
Om de ongelijkheid op de woningmarkt aan te pakken moeten fiscale voordelen voor huizenbezitters geleidelijk aan worden afgebouwd. Dat kan door woningeigenaren vermogensbelasting te laten betalen. Door de huidige lage rente is nu een geschikt moment om daarmee te beginnen, oppert De Nederlandsche Bank (DNB) in een analyse van de woningmarkt.

Internationaal belastingrecht

Gevolgen opzegging belastingverdrag met Rusland
Rusland heeft met ingang van 1 januari 2022 het belastingverdrag met Nederland opgezegd. De verdragsloze situatie, die vanaf dat moment ontstaat, heeft fiscale consequenties voor belastingplichtigen met financiële/economische banden met Rusland.
(Bron: Taxlive)

Belastingontwijking

Financiële leiders G20 steunen belastingplan
Ministers van Financiën van de grote G20-landen hebben ingestemd met het herzien van de vennootschapsbelasting wereldwijd.

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.