Nieuws

Fiscaal surfen - Week 47

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Corona

Kabinet breidt coronasteun voor ondernemers weer uit
Tegelijk met de aanscherping van de coronamaatregelen heeft het kabinet een uitbreiding van de steunmaatregelen voor ondernemingen aangekondigd. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en verhoogt het kabinet de Tegemoetkoming Vaste Lasten.

Loonbelasting en sociale verzekering

Handboek loonheffingen: Opvallende wijzigingen ET-kosten
Het standpunt van de Belastingdienst wijzigt door veranderingen in het Handboek Loonheffingen 2021. Hieronder worden de belangrijkste veranderingen uitgelicht.
(Bron: PwC)

2e uitgave 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2022' gepubliceerd
U kunt de 2e uitgave van de 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2022' downloaden. In deze 2e uitgave zijn 5 nieuwe onderwerpen toegevoegd. Verder zijn enkele onderwerpen aangepast.
(Bron: Belastingdienst)

Inwerkingtreding 'Besluit inkomstenverhouding' uitgesteld tot 1 januari 2024
Het 'Besluit inkomstenverhouding' legt vast wat een inkomstenverhouding (IKV) is en wanneer deze begint en eindigt. Het besluit zou per 1 januari 2023 in werking treden. Maar in een brief aan de Tweede Kamer heeft de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laten weten dat dit een jaar wordt uitgesteld.
(Bron: Belastingdienst)

Inkomstenbelasting

Rendementen box 3 in 2022
In 2022 wordt het rendement voor sparen (rendementsklasse I) 0,01%. Het rendement voor beleggen (rendementsklasse II) wordt 5,53%.
(Bron: Belastingdienst)

Belastingontwijking

'Grote aantal brievenbusfirma's is nadelig voor Nederland'
Brievenbusfirma's leveren de Nederlandse economie weinig op en benadelen ontwikkelingslanden onevenredig door verlies aan belastingopbrengsten voor met name ontwikkelingslanden. En ze beschadigen de reputatie van Nederland.

Intermediairdagen

Schrijf u in voor de online Intermediairdagen 2021
Vanaf vandaag kunt u zich inschrijven voor de Intermediairdagen 2021, hét jaarlijkse gratis relatie- en kennisevenement van de Belastingdienst voor fiscaal dienstverleners. Vanwege de beperkende maatregelen rondom het coronavirus worden de Intermediairdagen ook dit jaar volledig digitaal gehouden.
(Bron: Belastingdienst)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.