Nieuws

Fiscaal surfen - Week 5

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Loonbelasting en sociale verzekering

COVID-19: verlenging steunmaatregelen loonheffingen 2021
Gedurende 2020 zijn in verband met de coronacrisis een aantal goedkeuringen afgekondigd die zien op de loonheffingen. Op 21 januari 2021 heeft het kabinet in de kamerbrief ’Uitbreiding economisch steun- en herstel pakket’ een verlenging van een aantal loonheffingenmaatregelen aangekondigd.
(Bron: BDO)

Inkomstenbelasting

Vooruitbetaalde eigenwoningrente ook na overlijden aftrekbaar
Een redelijke wetstoepassing brengt volgens de Hoge Raad mee dat op de dag van overlijden vooruitbetaalde rente aftrekbaar is van het box 1 inkomen, omdat toen nog sprake was van een eigen woning en een eigenwoningschuld.
(Bron: Deloitte)

Fiscus gaat handmatig 400.000 oude belastingbeschikkingen beoordelen
De Belastingdienst gaat, met behulp van een externe partij, 400 duizend oude belastingbeschikkingen doorzoeken en beoordelen. Dat gebeurt in eerste instantie handmatig, meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Belastingdienst) aan de Tweede Kamer. Het gaat om verzoeken tot betalingsregelingen voor mensen die een belastingschuld hadden.

Corona

Hoekstra voelt weinig voor kwijtschelden belastingschulden
Demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra vindt het nog 'te vroeg' om beloften te doen over het kwijtschelden van belastingschulden van individuele ondernemers die door de coronacrisis in financiële nood zitten.
(Bron: RTL Z)

Belastingontwijking

'Uber ontwijkt nog steeds belasting in Nederland'
Techbedrijf Uber ontwijkt in Nederland nog steeds belasting, ondanks de invoering van nieuwe Nederlandse wetgeving in 2019 die juist bedoeld is om belastingontwijking door multinationals te voorkomen. Dat stelt journalistiek platform Follow the Money op basis van eigen onderzoek.
(Bron: NOS)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.