Nieuws

Aantal vacatures met thuiswerkmogelijkheden sterk toegenomen

Het aantal vacatures waarbij gedeeltelijk of fulltime thuiswerken mogelijk is op lange termijn, is sterk toegenomen.

Dat meldt recruitmentbureau Robert Half. Er is maar liefst een stijging van 122 procent in het aantal vacatures waarbij gedeeltelijk of fulltime thuiswerken mogelijk is, binnen finance & accounting is dit 123 procent.

Frédérique Bruggeman, managing director bij Robert Half: "We zien dat de pandemie het thuis- en hybride werken in een stroomversnelling heeft gebracht. Bij Robert Half merken we dat hierdoor ook andere prioriteiten worden gesteld bij het werven van nieuw personeel. Zo neemt de vraag naar flexibiliteit en aanpassingsvermogen toe, maar ook soft skills en technologische vaardigheden worden steeds belangrijker geacht nu de digitale transformatie zijn intrede heeft gedaan. Thuiswerken vergt nou eenmaal een andere mindset en vaardigheden."

Door remote werk signaleert Robert Half ook dat werkzoekenden vaker bereid zijn om verder te reizen om één of twee dagen op kantoor te werken. Dit biedt werkgevers de mogelijkheid om uit een grotere pool van talent te kiezen voor het werven van nieuw personeel. Bovendien kan het interessant zijn voor de werkgever als een bedrijf meerdere vestigingen heeft en de werknemer hierin flexibel is.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.