Nieuws

Autoverkoop: kwart minder registraties in februari

In februari zijn 21.862 nieuwe auto’s in Nederland geregistreerd. Dat is een daling van 26,3 procent ten opzichte van februari 2020 (29.665). In totaal zijn in de eerste twee maanden van dit jaar 56.933 nieuwe auto’s op kenteken gezet, bijna 23 procent minder dan in 2020 (73.681).

Dat blijkt uit de officiële verkoopcijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC. De coronacrisis speelt de autobranche ook in de eerste maanden van 2021 nog duidelijk parten. Daar waar de branche in de eerste twee maanden van 2020 nog niet werd geraakt, sloot februari net als januari van dit jaar met rode cijfers.

Daarnaast zijn de showrooms sinds medio december gesloten. Vanaf 3 maart mogen die weer open, maar alleen voor bezoek op afspraak. De autobranche heeft daar, als één van de weinige sectoren, overigens positief op gereageerd. "Goed advies en goede voorlichting zijn cruciaal bij de keuze van een vervoermiddel. En dat kan prima 1 op 1 in een showroom of winkel", aldus de BOVAG eind februari.

Voor dit jaar verwachten RAI, BOVAG en RDC zo'n 400.000 nieuwe auto's te registreren. Net als afgelopen jaar is het verloop van de coronacrisis en het effect op de nieuwmarkt voor personenauto’s te onvoorspelbaar om een betrouwbare voorspelling te doen voor de komende maanden.

Mede dankzij enkele elektrische modellen voert KIA de lijst van best verkochte merken in ons land aan. De Koreaanse autoproducent verkocht afgelopen maand 1.804 auto's (8,3 procent marktaandeel). Nummer twee is Peugeot (1.753 auto's / 8,0 procent) en nummer drie Volkswagen (1.612 auto's / 7,4 procent).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.