Nieuws

Banken heropenen geldstortautomaten voor ondernemers

Banken heropenen 250 geldstortautomaten voor ondernemers. Iedere week komen daar vervolgens tien tot vijftien automaten bij die weer opengaan.

De zogeheten sealbagautomaten waren eerder dit jaar gesloten, omdat ze het doelwit waren van plofkraken. Het is niet bekend wat de banken hebben gedaan om de automaten beter bestand te maken tegen pogingen ze met explosieven te openen.

De vernieuwde automaten zijn dagelijks open van 07.00 uur tot 23.00 uur. Ondernemers moeten hun storting wel van tevoren aankondigen, anders gaat de automaat niet open.

Ondernemers hadden door de sluiting moeite hun contanten af te storten. De banken besloten daarop een deel van de sealbagautomaten zeer beperkt te openen,met een bewaker bij de automaat. Ook maakte Travelex, de uitbater van de Grenswisselkantoren, bekend sealbags van ondernemers aan te nemen.

Banken zijn al langer doelwit van plofkraken. Eerder hadden criminelen het gericht op geldautomaten, waardoor bepaalde types door de banken werden gesloten. Toen die aangepast waren verlegden plofkrakers hun aandacht naar de sealbagautomaten.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.