Nieuws

Fiscaal surfen - Week 10

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Corona

Belastingdienst: 'Verleng op tijd belastinguitstel'
Bij bijna 60 duizend ondernemers lopen op dit moment belastingschulden op terwijl hun uitstel van belastingbetaling is verlopen. Aan ondernemers die nieuwe belastingen niet kunnen voldoen, adviseert de Belastingdienst om het bijzonder uitstel te verlengen. Alleen zo kunnen zij een beroep doen op de huidige aflossingsregeling van 36 maanden.

Fiscus publiceert overzicht fiscale aspecten noodmaatregelen
De Belastingdienst heeft een overzicht gemaakt van de fiscale gevolgen voor een aantal noodmaatregelen ter bestrijding van de coronacrisis.
(Bron: TaxLive)

Loonbelasting en sociale verzekering

Handreiking voor de werkplek thuis
Omdat de Belastingdienst veel vragen krijgt over de werkkostenregeling en de werkplek thuis, is de handreiking met het antwoord op veelgestelde vragen en een aantal praktische voorbeelden geactualiseerd.
(Bron: Taxence)

Gerichte vrijstelling internetabonnement ook mogelijk met eigen bijdrage
De eigen bijdrage voor een internetabonnement van uw werknemer is geen belemmering meer voor toepassing van de gerichte vrijstelling voor noodzakelijke voorzieningen.
(Bron: Belastingdienst)

Btw

Diëtetiek: de medische vrijstelling is niet altijd van toepassing
Voedingsbegeleiding door een diëtist valt in bepaalde gevallen niet onder de medische btw-vrijstelling, omdat de begeleiding geen therapeutisch doel dient.
(Bron: PwC)

Tax governance code

Bedrijfsleven komt met gedragscode voor belastingafdracht
Ondernemingsorganisatie VNO-NCW wil nog dit jaar een breed gedragen tax governance code presenteren, een code voor transparantie over de belastingpositie van beursgenoteerde bedrijven.
(Bron: VNO-NCW)

Belastingontwijking

'Nederland nog steeds een van de grootste belastingparadijzen'
Nederland is nog altijd een van de belangrijkste landen wereldwijd voor het ontwijken van belasting. Dat zegt de organisatie Tax Justice Network in haar tweejaarlijkse ranglijst van belastingparadijzen.

Belastingdienst

'Belastingdienst int schulden zonder naar situatie te kijken'
De Belastingdienst kijkt bij schulden van burgers niet naar hun financiële situatie voordat de organisatie toeslagen inhoudt. Daardoor kunnen mensen onder het bestaansminimum terechtkomen, hoewel dat volgens de wet niet mag.

Maatschappelijke BV

Aanzet voor een maatschappelijke BV: consultatie BVm
Maatschappelijk ondernemingen (social enterprises) verdienen erkenning en herkenning. De BVm-wet, die tot 30 april in consultatie is, moet daarin voorzien.
(Bron: PwC)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.