Nieuws

Ruim 77.000 aanvragen voor vierde ronde loonsubsidieregeling NOW

Ruim 77.000 ondernemers hebben aangegeven gebruik te willen maken van de vierde ronde van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

Dat aantal ligt iets lager dan de 81.000 aanvragen die bij de derde ronde van de loonsubsidieregeling binnenkwamen bij het UWV. Het loket voor NOW 4 sloot zondagnacht om 00.00 uur.

De NOW 4-regeling heeft betrekking op de periode januari tot en met maart. Om in aanmerking te komen voor de steun moeten ondernemers kunnen aantonen dat ze minstens 20 procent omzetverlies hebben geleden in een periode van drie maanden.

Binnen NOW 4 kunnen ondernemers tot maximaal 85 procent van de loonsom vergoed krijgen, als al hun inkomsten zijn weggevallen. Dat is meer dan de maximale vergoeding van 80 procent die eerder werd geboden.

Van de ruim 77.000 aanvragen voor de vierde ronde zijn er inmiddels 52.000 toegekend. Aan deze werkgevers, die samen 823.000 mensen in dienst hebben, is de eerste termijn van het voorschot overgemaakt, in totaal 776 miljoen euro. Er volgen later nog twee termijnen. Zo'n 2500 aanvragen zijn tot nu toe afgewezen. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

Het UWV bereidt zich nu voor op de vijfde aanvraagperiode NOW. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden kunnen dan een tegemoetkoming aanvragen voor de loonkosten in de maanden april, mei en juni dit jaar. De voorwaarden van NOW 5 zijn gelijk aan die van de vierde regeling. Werkgevers kunnen naar verwachting vanaf 17 mei een aanvraag indienen voor de vijfde periode NOW.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.