Nieuws

'Steeds meer Britse bedrijven willen zich in Nederland vestigen'

Steeds meer Britse bedrijven overwegen zich in Nederland te vestigen nu de negatieve gevolgen van de brexit voor grensoverschrijdende handel duidelijker worden.

Dat zegt de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) tegen BNR Nieuwsradio. Volgens de NFIA zijn er inmiddels zo'n zeshonderd bedrijven die serieus aan verhuizen denken. Vlak na het ingaan van het handelsakkoord op 1 januari zag de NFIA al een forse toename aan interesse, maar die neemt sindsdien alleen maar toe, omdat er in de praktijk veel problemen zijn ontstaan met de administratie, afzetmarkten, toeleveranciers, personeel en vergunningen.

Britse bedrijven benaderen de NFIA omdat zij onderzoeken hoe Nederland zich verhoudt tot bijvoorbeeld Frankrijk of Duitsland. De Kamer van Koophandel bevestigt de signalen van de NFIA en ziet dat veel bedrijven vragen hebben over het opzetten van r&d-faciliteiten, productielocaties of marketing- en sales-kantoren. Volgens de NFIA kan het lonen om Britse bedrijven die de mogelijkheden onderzoeken ook actief te benaderen, om ze zo over te halen zich in Nederland te vestigen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.