Nieuws

Fiscaal surfen - Week 13

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Corona

'Een op de vijf zzp’ers bezorgd om belastingaangifte'
Door toegewezen coronasteunmaatregelen moeten ondernemers dit jaar extra opletten bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Dit zorgt voor onrust onder zelfstandige ondernemers.

Tozo en belastingaangifte
Minister Koolmees geeft een toelichting op de Tozo-regeling en de belastingaangifte. Volgens Koolmees is het niet mogelijk dat door de naheffing mensen onder het bijstandsniveau uitkomen.
(Bron: Taxence)

Loonbelasting en sociale verzekering

Koolmees moet alternatief voor verzekering zzp'ers zoeken
Het voorstel voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering dat door werkgeversorganisaties, vakbonden en zelfstandigen is gedaan, stuit op grote problemen in de uitvoering. Daardoor is "invoering binnen afzienbare termijn niet haalbaar", zegt demissionair minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken).

Belastingdienst keurt nieuwe modelovereenkomst goed voor zzp-bemiddeling
Onlangs keurde de Belastingdienst een nieuwe modelovereenkomst goed van de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) voor bemiddeling van zzp'ers. Deze overeenkomst gaat vanaf 22 maart 2021 gelden voor een periode van vijf jaar.
(Bron: TaxLive)

Inkomstenbelasting

Rechtbank keurt box 3-heffing sinds 2017 goed
Rechtbank Noord-Holland heeft in vier zaken een uitspraak gedaan over het systeem van de vermogensrendementsheffing in box 3 sinds 2017. Volgens de rechtbank leidt dit systeem niet stelselmatig tot een buitensporige last.
(Bron: Taxence)

Belastingontwijking

Consultatie aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen
Op 29 maart 2021 is een internetconsultatie gestart over de voor bepaalde (Nederlandse en buitenlandse) rechtsvormen relevante fiscale kwalificatieregels.
(Bron: Deloitte)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.