Nieuws

Mona Keijzer spreekt op webinar over TVL-regeling

Demissionair staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer spreekt op 22 april bij de start van een nieuw NBA HELPT-webinar, over de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Keijzer gaat tijdens het webinar in op de totstandkoming van de TVL als een van de vele steunmaatregelen. Zij bespreekt daarbij ook de rol van de accountant. Doel van het webinar is het vanuit politiek, uitvoering, vaktechniek en praktijk belichten van aspecten die bij de TVL komen kijken. Inmiddels hebben al meer dan 1.300 belangstellenden zich aangemeld voor het webinar.

Meint Pool, financial auditor bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en belast met de uitvoering van de regeling, spreekt over het aanvraagproces. Wat is de status en hoe toetst de RVO? Ook de samenwerking met de Belastingdienst is onderwerp van gesprek.

Annemieke Stokvis, manager kwaliteit & vaktechniek bij de Jong & Laan, gaat in op praktische issues zoals het btw- en omzetbegrip, het verschuivingsdilemma en vrijgestelde omzet. Harm van Dijk, senior financieel adviseur bij het ministerie van EZK, bespreekt de risico-acceptatie bij EZK, Europese SME’s en en de Europese staatssteunkaders waaronder deze regeling valt.

Lonneke van Ierland, vaktechnisch medewerker bij de NBA en betrokken bij de totstandkoming van Standaard 4416N, praat deelnemers bij over deze standaard en de vaktechnische impact daarvan voor de TVL.

Annette Houwaart van de NBA Helpdesk behandelt daarna veelgestelde vragen over de TVL-regeling. Ook geeft zij uitleg over verklaringen boven € 125.000 subsidie, de SBI Code problematiek, de aanpassing van proces naar praktijk en meer. Alarmerende berichten over mogelijke fraudes bij de aanvraag van de TVL-steunmaatregel blijven niet onbesproken.

Het webinar vindt plaats op 22 april om 15.00-16.30 uur. Gespreksleider is zoals gebruikelijk Gerrit Heijkoop. Aanmelden kan nog via nba.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.