Nieuws

Autoverkopen in april in de plus

Het aantal nieuw geregistreerde auto’s is afgelopen april met 55,6 procent gestegen ten opzichte van april 2020. In totaal werden er 23.846 nieuwe personenauto’s geregistreerd, tegenover 15.322 een jaar eerder.

Dat blijkt uit de officiële registratiecijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC. Met een plus van 55 procent zit het aantal autoregistraties voor het eerst dit jaar flink in de lift.

De cijfers zijn verklaarbaar, omdat in april 2020 zowel de automotive industrie als de showrooms in Nederland en Europa dicht waren en de nieuwregistraties instortten. Ten opzichte van april 2019, toen nog 32.701 nieuwe auto’s werden geregistreerd, loopt het aantal registraties nog 27,1 procent achter.

In totaal zijn er dit jaar 104.497 nieuwe auto’s geregistreerd, 11,7 procent minder dan in de eerste vier maanden van 2020 (118.375). Voor dit jaar verwachten BOVAG en RAI Vereniging een totaal aantal registraties van zo’n 400.000 stuks. Afgelopen jaar werden in totaal 356.051 nieuwe auto's geregistreerd.

Met een marktaandeel van ruim elf procent was Kia in ons land het meest geregistreerde merk in april, gevolgd door Volkswagen en Peugeot.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.