Nieuws

Fiscaal surfen - Week 17

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Gebruikelijk loon

Lager gebruikelijk loon 2020 en 2021
In 2020 en 2021 mag een aanmerkelijkbelanghouder (ab-houder) het gebruikelijk loon verlagen, als sprake is van een omzetdaling door de coronacrisis. Het is niet nodig hiervoor toestemming te vragen aan de Belastingdienst.
(Bron: Taxence)

Auto van de zaak

Werknemer met meer dan 1 auto van de zaak? De bijtelling verandert per 2022
Stelt u gelijktijdig meer dan 1 auto ter beschikking aan een werknemer? In het actueelbericht van 18 maart 2021 vermeldden wij dat de bijtelling vanaf 2021 op een andere manier moet worden berekend. Door diverse praktijkvragen hebben wij besloten om deze wijziging uit te stellen tot 2022.
(Bron: Belastingdienst)

Btw

Administratieverlichting in de btw voor eigenaren zonnepanelen
Eigenaren van zonnepanelen die btw terug willen vragen en waarvan de omzet zeer beperkt zal zijn – minder dan 1.800 euro per jaar – hoeven zich binnenkort niet meer aan te melden voor de kleineondernemingsregeling. Dat antwoordt staatssecretaris Vijlbrief van Financiën op vragen van de Tweede Kamer.
(Bron: TaxLive)

Schenkbelasting

Einde jubelton in zicht? 'Belastingvoordeel vergroot ongelijkheid en drijft huizenprijzen op'
De druk op de politiek om de jubelton af te schaffen neemt toe. De vrijstelling van de schenkbelasting tot 105.302 euro voor de aankoop van een woning drijft de huizenprijzen op en vergroot de ongelijkheid.
(Bron: Brabants Dagblad)

Corona

Dijsselbloem: overweeg kwijtschelding belastingschuld bedrijven
Kamer en kabinet zouden moeten overwegen om een deel van de belastingschulden die bedrijven hebben opgebouwd in de coronacrisis, kwijt te schelden. Dat zei voormalig minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zondag bij Buitenhof.
(Bron: TaxLive)

Dringend advies: verleng uw bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis
Hebt u voor 3 maanden bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis gevraagd en gekregen? En hebt u na het einde van die 3 maanden niet alle belastingen waarvoor u aangifte doet, op tijd betaald? Dan ontvangt u 1 mei 2021 een brief waarin wij u erop wijzen dat u verlenging van het bijzonder uitstel kunt aanvragen.
(Bron: Belastingdienst)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.