Nieuws

Fiscaal surfen - Week 19

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Corona

ABN Amro: Belastingschuld blijft deel ondernemers achtervolgen
Een belastingschuld van in totaal 16 miljard euro, die bij ruim tien procent van de bedrijven tijdens de lockdown is ontstaan, drukt voor specifieke sectoren de komende maanden fors op het resultaat. De verschillen tussen branches zijn groot.

Inkomstenbelasting

Bijna 10 miljoen aangiften binnengekomen bij de Belastingdienst
De Belastingdienst heeft in de aangifteperiode bijna 10 miljoen aangiften inkomstenbelasting binnen gekregen. Nog nooit ontving de Belastingdienst in deze periode zoveel aangiften. Mensen hadden dit jaar een week extra om aangifte te doen.
(Bron: Ministerie van Financiën)

Belastingformulier bij immigratie en emigratie vanaf juni 2021 digitaal
Het M-formulier over het fiscale jaar 2020 voor de aangifte inkomstenbelasting bij immigratie en emigratie is, met uitzondering van enkele groepen ondernemers, vanaf 1 juni 2021 ook digitaal beschikbaar. Het M-formulier staat op de website van de Belastingdienst in 'Mijn Belastingdienst'.
(Bron: TaxLive)

Btw

Bent u bloemist? Sinds 01-01-2021 kunt u gebruikmaken van een forfaitaire berekenmethode
Tot en met 31 december 2020 bestond er een brancheconvenant tussen de Belastingdienst en de Vereniging Bloemist-Winkeliers. Dit convenant is ingetrokken. Sinds 1 januari 2021 kunnen bloemisten daarom gebruikmaken van 1 van de 3 voorgeschreven forfaitaire berekeningsmethoden uit artikel 16 van het Uitvoeringsbesluit omzetbelasting 1968.
(Bron: Belastingdienst)

Auto van de zaak

Gevolgen bij intrekking 'Verklaring geen privégebruik auto'
Wanneer een werknemer in de loop van het kalenderjaar zijn 'Verklaring geen privégebruik auto' intrekt, omdat hij meer dan 500 km privé gaat rijden met de auto van de zaak, heeft dat gevolgen voor de werkgever en werknemer.
(Bron: TaxLive)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.