Nieuws

'Kleine reisorganisatie loopt vaak coronasteun mis'

Kleine reisorganisaties lopen vaak hulp uit steunpakketten mis die zijn opgetuigd wegens de coronacrisis. Dat stelt hun belangenvereniging, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR).

Doordat veel van deze ondernemingen op een woonadres zijn gevestigd, kunnen ze bijvoorbeeld geen aanspraak maken op de tegemoetkoming in de vaste lasten.

Volgens VvKR-voorzitter Ton Brinkman loopt 80 procent van de circa 400 leden de steun voor vaste lasten, bekend als TVL, mis. Dat komt omdat ze geen aparte voordeur hebben voor hun bedrijfsvestiging, terwijl dit wel een eis is voor de steun.

Kleine reisorganisaties hebben ook een ander probleem, zegt Brinkman. In tegenstelling tot grotere branchegenoten betalen zij vaak al vooraf voor hun inkoop, bijvoorbeeld voor ingekochte hotelbedden. Tegelijkertijd schrijven richtlijnen van de Europese Unie voor dat consumenten hun geld moeten terugkrijgen bij het schrappen van reizen, wat voor een lastige financiële situatie zorgt. De VvKR wil daarom dat er speciale steunregelingen voor de branche komen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.