Nieuws

Aantal faillissementen op laagste niveau in dertig jaar

Het aantal bedrijven dat failliet is verklaard is in juli verder gedaald. Daarmee ligt het aantal uitgesproken faillissementen op het laagste niveau in dertig jaar.

Vorige maand zijn 109 bedrijven en instellingen bankroet verklaard, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat aantal is exclusief eenmanszaken. Het aantal tot en met juli uitgesproken faillissementen lag in 2021 ruim de helft lager dan in dezelfde periode in 2020.

De handel, een van de sectoren met de meeste bedrijven, was de bedrijfstak met de meeste faillissementen in juli. Relatief gezien kende de sector bouwnijverheid de meeste bedrijven die failliet gingen. Ook bij financiële instellingen was het aantal faillissementen wat hoger.

Het aantal uitgesproken faillissementen was in mei 2013 het hoogst, met 816 bedrijven en instellingen. Daarna nam het aantal tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef het aantal faillissementen tot halverwege vorig jaar relatief gelijk. Sindsdien is het aantal bankroeten afgenomen. Een verklaring ligt mogelijk in de steunmaatregelen van het kabinet.

Bron: ANP/CBS

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.