Nieuws

Veel zzp'ers verwachten meer vraag naar werk

Zeventig procent van de Nederlandse zzp'ers verwacht dat de vraag naar werk voor het einde van het jaar zal toenemen. Zelfstandigen zien de toekomst hiermee rooskleuriger in dan het afgelopen halfjaar, waarin velen de vraag naar hun diensten zagen afnemen.

Dat blijkt uit onderzoek van boekhoudplatform Tellow onder zzp'ers. De invoering van een mogelijk minimumtarief voor zzp'ers lijkt geen roet in het eten te gooien; 87 procent van de ondervraagden vermoedt dat een vastgestelde norm niet zal leiden tot een afname in opdrachten.

De coronacrisis, die zzp'ers het afgelopen jaar behoorlijk op de proef stelde, lijkt geen gevolgen te hebben voor de wil om zelfstandig te zijn. Liefst 92 procent van de ondervraagden geeft aan trots te zijn op hun zelfstandigheid en 71 procent ziet zichzelf de komende vijf tot tien jaar niet teruggaan in loondienst.

Geen zorgenkindje

Mogelijke financiële problemen en andere valkuilen voor zelfstandigen zijn desalniettemin het gesprek van de dag, aldus Tellow. Meer dan de helft van de zzp'ers kan zich niet vinden in dat geschetste beeld; 56 procent van de ondervraagden snapt niet waarom zij als zorgenkindje worden gezien door (onder andere) de overheid.

"De meeste zzp'ers kiezen zelf voor de flexibiliteit en vrijheid van ondernemen, het is niet terecht alle zelfstandigen over één kam te scheren", meent Tellow-ceo Thomas Vles.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.