Nieuws

'Vermogensbeheerder breekt met Sywert van Lienden'

De vermogensbeheerder Wealth Management Partners (WMP) zou de relatie met mondkapjesondernemer Sywert van Lienden hebben verbroken. De ondernemer en zijn zakenpartners moeten daarom mogelijk op zoek naar een andere bank om daar hun vermogen onder te brengen.

Dat melden De Telegraaf en het Financieele Dagblad op basis van anonieme bronnen. WMP heeft zelf geen bankvergunning, maar werkt samen met een bank die de cliënt heeft gekozen, wat naar verluidt een bank in Zwitserland is. Die zou ook van de ondernemers af willen, meldt De Telegraaf.

Van Lienden kwam in opspraak nadat Follow the Money onthulde dat hij en zijn zakenpartners miljoenen verdienden met de verkoop van mondkapjes aan de overheid, terwijl zij bij het uitbreken van de pandemie claimden de mondkapjes zonder winst te verkopen.

Eerder dit jaar deden forensisch accountants van Grant Thornton onderzoek naar de mondkapjesdeal. Zij vonden geen aanwijzingen voor integriteitsschendingen. Volgens demissionair minister Tamara van Ark zijn echter nog niet alle vragen beantwoord, waarop zij Deloitte de opdracht heeft gegeven om verder onderzoek te doen. De uitkomsten van dat onderzoek zijn nog niet bekend.

Van Lienden heeft tegen De Telegraaf gezegd niet te willen reageren op de geruchten over de breuk met WMP.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.