Nieuws

Verzekeraars: 'Corona heeft mensen bewuster gemaakt van risico's'

Verzekeraars Aegon, NN en Achmea merken onder meer in hun resultaten dat mensen door de coronapandemie zich steeds bewuster zijn geworden van risico's.

Dat blijkt uit de presentaties van de halfjaarcijfers van de drie verzekeraars. Aegon zag de afgelopen maanden het aantal afgesloten levensverzekeringen sterk stijgen en ook pensioenen blijken populairder.

Topman Lard Friese laat weten dat mensen bewuster zijn van de gezondheidsrisico's en dat zij ook meer rekening houden met de stijgende levensverwachting. Dat zorgt voor een toegenomen interesse in bepaalde pensioenproducten. Het aantal verzekerden steeg duidelijk tijdens de piek van de coronacrisis en die trend lijkt zich voort te zetten.

Verzekeraar NN benadrukt bij de halfjaarcijfers eveneens dat huishoudens door de coronapandemie meer rekening zijn gaan houden met verschillende risico's waar men zich tegen kan verzekeren. Dat was duidelijk merkbaar in de resultaten en het aantal contracten.

Verzekeraar Achmea ziet net als Aegon en NN hogere resultaten en groei in het aantal klanten. Achmea zegt tevens te profiteren van het feit dat men door de coronacrisis minder autorijdt, waardoor er minder schades worden geclaimd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.