Nieuws

Fiscaal surfen - Week 36

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Corona

'Helft financieel verantwoordelijken wil solidariteitsheffing coronasteun'
De helft (48 procent) van de financieel verantwoordelijken vindt dat er een extra belastingheffing moet komen voor bedrijven die veel baat gehad hebben bij de coronacrisis, ook wel een solidariteitsheffing genoemd.

Btw-coronamaatregelen vervallen per 1 oktober 2021
De btw-coronamaatregelen worden niet verlengd. Per 1 oktober 2021 is de reguliere btw-wetgeving weer van toepassing op coronagerelateerde goederen en diensten.
(Bron: PwC)

Belastingplan

Prinsjesdag 2021: verwachte maatregelen rond auto en milieu
Het Pakket Belastingplan 2022 bevat ook diverse voorstellen over de BPM evenals diverse wijzigingen in de energiebelastingen.
(Bron: Taxence)

Inkomstenbelasting

Veel fouten in aangifte na scheiding
Slechts drie op de tien stellen maakt vooraf financiële afspraken voor een eventuele scheiding, blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst onder 530 mensen die in de afgelopen vijf jaar zijn gescheiden, meldt De Telegraaf.
(Bron: Taxence)

Vijlbrief: rechtsherstel gedupeerden box 3-heffing prematuur
Het bieden van rechtsherstel aan een belastingplichtige, die bij Rechtbank Noord-Nederland in een proefprocedure gelijk kreeg over de strijdigheid van de vermogensrendementsheffing met het Europese discriminatieverbod, is te vroeg, zo vindt staatssecretaris Vijlbrief van Financiën.
(Bron: TaxLive)

Vennootschapsbelasting

Onjuist tarief in aangifte vennootschapsbelasting bij gebroken boekjaar (update)
Doet u aangifte vennootschapsbelasting met ons aangifteformulier in Mijn Belastingdienst Zakelijk? En hebt u een gebroken boekjaar 2020/2021? Het formulier gebruikt een onjuist tarief voor het deel van het boekjaar dat in 2021 valt.
(Bron: Belastingdienst)

Horizontaal Toezicht

Nieuwe Leidraad Horizontaal Toezicht Fiscaal dienstverleners
De Belastingdienst heeft de vernieuwde Leidraad Horizontaal Toezicht Fiscaal Dienstverleners (HT FD) gepubliceerd. Hierin zijn vernieuwingen doorgevoerd en nieuwe afspraken opgenomen ten opzichte van de versie van november 2016. De leidraad treedt onmiddellijk in werking.
(Bron: Taxence)

Belastingontwijking

Rapport: Europese banken blijven actief in belastingparadijzen
Europese banken hebben hun aanwezigheid in belastingparadijzen niet verminderd. Ook niet nadat verschillende dubieuze praktijken aan het licht kwamen die multinationals gebruiken om belastingen te ontwijken, zo blijkt uit een maandag gepubliceerde studie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.