Nieuws

Omzet groothandels vorig kwartaal kwart hoger dan jaar eerder

Groothandels zagen hun gezamenlijke omzet in het tweede kwartaal met ruim een kwart omhoog gaan vergeleken met een jaar eerder, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bedrijven in deze sector haalden zelfs meer geld binnen vergeleken met 2019, voor de coronacrisis.

De omzet lag in het tweede kwartaal 26 procent hoger dan in 2020 en 15 procent hoger dan in 2019, kijkend naar dezelfde periode in die jaren.

Alle deelsectoren in de groothandel hadden in het vorige kwartaal met een stijging te maken. De omzet van handelaars in olie en steenkool ging het meest omhoog, met 85 procent. Dat kwam omdat brandstoffen meer werden gebruikt en bovendien duurder werden. Ook groothandels in de non-food hadden een bovengemiddelde omzetstijging.

Ondernemers in de groothandel zijn bovendien positief gestemd. Ze verwachten de komende drie maanden winstgevender te worden en rekenen op meer omzet uit het buitenland. Het aantal faillissementen in de sector lag in het vorige kwartaal het laagst sinds het begin van de telling in 2009.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.