Nieuws

GBNED-rapport 'Practice management software voor de accountancy'

GBNED heeft een nieuwe editie van het rapport 'Practice management software voor de accountancy' uitgebracht.

Het aantal leveranciers met standaard software voor de accountancy is afgelopen twee jaar geconsolideerd. Het aanbod van practice management software is daarentegen juist uitgebreid naar achttien verschillende oplossingen, constateert het onderzoeksbureau. Het gaat dan in verreweg de meeste gevallen om oplossingen die (veel) verder gaan dan louter relatiebeheer (oftewel CRM) en ook functies bevatten op het gebied van onder meer document management, procesbeheer en planning & control.

Ook internationaal wordt practice management software (PMS), onder andere voor accountants- en administratiekantoren, aangeboden. Enerzijds als software onder dezelfde noemer en anderzijds bijvoorbeeld als 'projectmanagement en -planning', 'workspace software for teams', 'app for work and productivity' of 'team collaboration'.

De nadruk bij de meeste tools ligt op het samenwerken aan projecten door teams. "Hoewel wij van mening zijn dat dit slechts een deeloplossing is van practice management software voor de accountancy zijn er kantoren die dergelijke tools met succes inzetten in hun kantoorpraktijk", aldus GBNED. In de nieuwe uitgave van het rapport is dan ook een (korte) opgave opgenomen van een aantal van deze tools.

Het rapport kan gratis worden opgevraagd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.