Nieuws

IFRS update - Week 1

Een wekelijks overzicht van de laatste ontwikkelingen rond International Financial Reporting Standards (IFRS) en externe verslaggeving.

Belastingplan 2022: Mogelijke impact op de jaarrekening
UPDATE: Het aangenomen Belastingplan 2022 kan een tax accounting impact hebben met gevolgen voor de jaarrekening onder IFRS of RJ.
(Bron: PwC)

Raad voor de Jaarverslaggeving benoemt voorzitters en werft leden RJ-duurzaamheidswerkgroep
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) is voorstander van de ontwikkeling van standaarden voor duurzaamheidsverslaggeving. Dit is onder meer kenbaar gemaakt in de RJ-reacties op de consultaties van de IFRS-foundation over oprichting van de International Sustainability Standards Board (ISSB) en het RJ-feedback statement bij het voorstel voor de EU Corporate Sustainability Reporting Directive (EU CSRD) dat zal leiden tot wettelijk verplichte duurzaamheidsrapportage als onderdeel van het bestuursverslag.
(Bron: RJ)

EP-rapporteur wil latere inwerkingtreding Europese verslaggevingsrichtlijn duurzaamheid
De Europese beursgenoteerde ondernemingen hoeven niet al vanaf boekjaar 2023, maar pas vanaf boekjaar 2024 hun duurzaamheidsinformatie te rapporteren aan de hand van uniforme, Europese verslaggevingsstandaarden.
(Bron: Eumedion nieuwsbrief december 2021)

FASB issues 2 new financial accounting concept statements
New concept statements released Wednesday address financial statement elements and factors FASB should consider in developing accounting guidance.
(Bron: Journal of Accountancy)

Updates

EFRAG

Commentaren

EFRAG

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.