Nieuws

'Meeste starters draaien meer omzet dan ze verwachtten'

De meeste ondernemers draaien in de eerste drie jaar van hun onderneming meer omzet dan ze vooraf hadden ingeschat.

Dat blijkt uit onderzoek van Knab onder drieduizend zelfstandige ondernemers. Dit terwijl zorgen over een goed toekomstig inkomen door een derde van de startende ondernemers wordt gezien als een van de grootste drempels om te beginnen met een onderneming. 52 procent van de ondernemers die korter dan drie jaar bezig zijn, zegt nu meer omzet te draaien dan ze vooraf dachten. Slechts 14 procent heeft een lagere omzet dan waar ze vooraf op rekenden.

Werkplezier

Ondernemers starten met hun bedrijf omdat ze werk willen doen dat ze leuk vinden. Voor 84 procent van de ondervraagden was dit een van de motivaties om te starten. Veel geld verdienen was voor veel minder tien ndernemers een reden om voor zichzelf te beginnen. Slechts bij vier op de 10 zelfstandige ondernemers speelde dit een rol.

Loondienst

17 procent van alle ondervraagden heeft behoefte aan extra zekerheid en werkt naast het ondernemerschap ook nog in loondienst. Dat percentage neemt af naarmate men langer onderneemt. 22 procent van de ondernemers die korter dan vijf jaar ondernemen heeft er nog een baan naast. Bij degenen die langer dan vijf jaar ondernemen is dat nog maar 11 procent.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.