Nieuws

Vragenlijst: wat vinden accountants van SBR?

SBR Nexus, de organisatie die samen met overheid, bedrijfsleven en intermediairs standaarden ontwikkelt voor de digitale uitwisseling van onder meer jaarrekeningen, wil van gebruikers weten hoe die SBR ervaren.

Een korte vragenlijst voor accountants, softwareleveranciers en banken moet meer inzicht bieden in hoe die doelgroepen Standard Business Reporting (SBR) in het algemeen en SBR Nexus ervaren. Bijvoorbeeld als het gaat om het via SBR uitwisselen van gegevens met banken.

Na de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel maakte ING in het voorjaar van 2021 als eerste bank bekend SBR als standaard te gebruiken bij het digitaal aanleveren van jaarcijfers door zakelijke klanten. Ook andere banken als ABN Amro en Rabobank werken inmiddels met SBR.

De vragenlijst van SBR Nexus is volledig anoniem en invullen kost maar enkele minuten.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.