Nieuws

GBNED-rapport 'Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting'

Onderzoeksbureau GBNED heeft het rapport 'Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting' uitgebracht. Daarin staan de resultaten van een onderzoek naar de ondersteuning van robotic accounting-functionaliteit in boekhoudsoftware voor middelgrote ondernemingen.

GBNED heeft de ondersteuning van 49 robotic accounting-functies op een rij gezet voor AFAS Profit, Exact Globe+, KING Finance, Microsoft Dynamics 365 Business Central, Oracle NetSuite, Twinfield en Visma.Net.

Het gaat dan om ondersteuning van standaarden, zoals RGS, XAF, SCT, SDD, Camt053 en UBL, en functionaliteit op het gebied van onder andere elektronisch factureren en elektronische factuurverwerking, scannen en herkennen van boekingsdocumenten, open banking met elektronisch bankieren en het automatisch genereren en aanleveren van rapportages. Ook een koppeling met KVK-adresgegevens, automatische controle van IBAN naam-nummer en btw-nummer (EU VIES) maken deel uit van de 49 functies.

Op basis van een demo en toelichting door leveranciers, partners en/of gebruikers is het onderzoeksbureau nagegaan in hoeverre de boekhoudsoftware deze robotic accounting-functies ondersteund. Hierbij is onderscheid gemaakt naar:

  1. functionaliteit die standaard aanwezig is in betreffende boekhoudsoftware;
  2. functionaliteit aangeboden via een andere oplossing van dezelfde leverancier;
  3. partnerfunctionaliteit van een externe partij.

AFAS Profit (met de hoogste score), KING Finance en Visma.net scoren volgens het onderzoek het hoogst als het gaat om standaard aanwezige functies op het gebied van robotic accounting, zoals door GBNED benoemd. Bij Microsoft Dynamics 365 Business Central en Oracle NetSuite ben je volgens het onderzoeksbureau op dit moment het meest aangewezen op partnerfunctionaliteit van een externe partij voor robotic accounting.

Het rapport kan gratis worden opgevraagd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.