Nieuws

Fiscaal surfen - Week 43, 2022

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Mkb

Kabinet komt met pakket van jaarlijks half miljard euro voor aanjagen investeringen mkb
Het kabinet trekt tot en met 2027 jaarlijks € 500 miljoen uit voor het midden en kleinbedrijf (mkb). Vanaf 2028 is een jaarbedrag van structureel € 600 miljoen beschikbaar. Ook wordt voorgesteld om de voorgenomen verhoging van de motorrijtuigenbelasting voor bestelauto's van ondernemers vanaf 2025 te schrappen.

Loonbelasting en sociale verzekering

Nieuwe versie 'Handboek Loonheffingen 2022' gepubliceerd
De Belastingdienst heeft een nieuwe uitgave van het 'Handboek Loonheffingen 2022' gepubliceerd. In deze uitgave zijn een aantal onderwerpen verduidelijkt.
(Bron: Belastingdienst)

Box 3

Kabinet: Geen actie meer nodig voor niet-bezwaarmakers box 3
Ook alle niet-bezwaarmakers kunnen aanspraak maken op een nieuwe uitspraak van de Hoge Raad, mocht de Hoge Raad belastingplichtigen in een nieuwe procedure in het gelijk stellen. Niet-bezwaarmakers met box 3-inkomen over de jaren 2017-2020 hoeven hiervoor geen verzoek in te dienen. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt.

Belastingplan

Vijfde nota van wijziging Belastingplan 2023
De staatssecretaris van Financiën heeft een vijfde nota van wijziging op het Belastingplan 2023 naar de Tweede Kamer gestuurd waarin opgenomen het uitsluiten van boeten als negatief loon en het laten vervallen van de aangekondigde bpm tariefsverhoging voor bestelauto's.
(Bron: Taxence)

BOR

Meer duidelijkheid over toepassing BOR op vastgoed?
Verwijzingshof Den Haag geeft verdere verduidelijking in een zaak waarin voor vastgoed beroep op de bedrijfsopvolgingsregelingen werd gedaan.
(Bron: PwC)

Vereenvoudiging

Kabinet wil fiscale regelingen verder aanpakken
Het kabinet wil deze kabinetsperiode nog vervolgstappen zetten met de aanpak van fiscale regelingen en komt voor de zomer van 2023 met voorstellen.
(Bron: Taxence)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.