Nieuws

IFRS update - Week 45

Een wekelijks overzicht van de laatste ontwikkelingen rond International Financial Reporting Standards (IFRS) en externe verslaggeving.

NBA Helpt-webinar over duurzaamheidsrichtlijn: veel behoefte aan houvast
Het NBA Helpt-webinar 'CSRD, klaar voor de start' van 3 november ging in op de achtergrond en praktische gevolgen van de nieuwe Europese duurzaamheidsrichtlijn CSRD. Deelnemers hadden duidelijk behoefte aan houvast. Het webinar is terug te kijken.

EU-parlement stemt in met duurzaamheidsrichtlijn CSRD
Het Europees Parlement heeft in grote meerderheid ingestemd met de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Die richtlijn verplicht grote ondernemingen om meer te vertellen over de impact van hun activiteiten op mens en milieu.

AFM vraagt beursfondsen om extra aandacht bij verslaggeving over 2022
De AFM en Europees toezichthouder ESMA willen dat beursgenoteerde ondernemingen bij hun verslaggeving over 2022 extra aandacht geven aan enkele belangrijke onderdelen. Het gaat onder meer om de relatie tussen de niet-financiële verklaring en de overige onderdelen van de financiële verslaggeving, waaronder de jaarrekening.

ING, Aalberts en NS winnen Sijthoff-prijs
ING Groep is de winnaar van de FD Henri Sijthoff-prijs bij de AEX-fondsen. Andere winnaars van de FD-prijs voor beste verslaggeving zijn bouw- en technologieconcern Aalberts en de Nederlandse Spoorwegen.

RJ-Uiting 2022-11 Geldmiddelen
De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft RJ-Uiting 2022-11: 'Ontwerp-alinea's inzake geldmiddelen in het kasstroomoverzicht' uitgebracht.

ISSB at COP27: ISSB makes key announcements towards the implementation of climate-related disclosure standards in 2023
ISSB at COP27: CDP to incorporate ISSB Climate-related Disclosures Standard into global environmental disclosure platform
(Bron: IFRS Foundation)

Aangepaste rapportage-vereisten verzekeraars
DNB heeft de rapportage-vereisten voor Solvency II-verzekeraars in de Regeling staten financiële ondernemingen Wft 2011 aangepast. Ook zijn de rapportage-vereisten voor Basic-verzekeraars in de Regeling prudentieel toezicht verzekeraars met beperkte risico-omvang aangepast.
(Bron: DNB)

Updates

EFRAG

IFRS Foundation

KPMG

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.